Aktuality
0

Michal Dufek: „Připravoval jsem se na exhibici s Konečným, nakonec půjdu do profi zápasu s Dočekalem“

Boxer Michal Dufek měl původně nastoupit do exhibičního zápasu proti Lukáši Konečnému, ale kvůli zranění soupeře se plán změnil. V rozhovoru prozradil, jak se s novou výzvou vypořádal a co všechno ho čeká tuto neděli na galavečeru Padera Fight Night 5, který sám organizuje. Zápas s Petrem Dočekalem bude podle pravidel profesionálního boxu, což přineslo […]

Boxer Michal Dufek měl původně nastoupit do exhibičního zápasu proti Lukáši Konečnému, ale kvůli zranění soupeře se plán změnil. V rozhovoru prozradil, jak se s novou výzvou vypořádal a co všechno ho čeká tuto neděli na galavečeru Padera Fight Night 5, který sám organizuje. Zápas s Petrem Dočekalem bude podle pravidel profesionálního boxu, což přineslo řadu změn i do jeho přípravy.

Michale, jaká byla tvá první reakce, když ses dozvěděl, že tvůj zápas s Lukášem Konečným byl zrušen?

Bylo to obrovské zklamání, protože jsem se na to těšil. A s Lukášem, jak sám řekl jsme si chtěli dát pěkně do řepy. Bohužel to pro lidi nemůžeme ukázat, ale chápu to. Zdraví je jen jedno!

Myslíš, že se tento duel s Lukášem uskuteční někdy v budoucnosti?

Už jsme se o tom bavili s Lukášem a ten mi sám řekl, že kvůli lidem to můžeme zopakovat, když dá do pořádku své koleno. Takže chceme určitě, a hlavně ty lidi si to zaslouží.

Náhradu se vám teď podařilo sehnat a je jím Petr Dočekal. Jsi rád, že nakonec budeš boxovat?

Určitě ano, hned jsme začali řešit hledání nového soupeře. Jsem ve své váze pořád jednička a kvůli lidem chci boxovat. Takže jsme oslovili dvojku, ale ten má podepsaný zápas ve Španělsku, tím pádem ohledně smlouvy nemůže. Oslovili jsme tedy trojku v žebříčku a tím je právě Petr, který zápas vzal.

S Lukášem mělo jít o exhibiční utkání. Jak tomu bude teď?

S Petrem Dočekalem pojedeme dle pravidel profesionální ho boxu 4×3 min.

To je pro tebe asi velký rozdíl v přípravě.

Úplně jiná příprava, změna pravidel, úplně jiný styl i guard boxera, výška soupeře. Je to pro mě velký risk, ale já musím.

Domluvili jste se na stejnou váhu nebo jí musíš upravit?

Na zápas s Lukášem jsem přibíral, ale teď se to úplně změnilo a já musím na poslední chvíli shazovat 8 kg, což v mé váze není jednoduché.

Co o svém soupeři víš?

Vím, že je vysoký, ode mě o 12 cm, je to otočený guard, je technický a má za sebou hodně amatérských zápasů.

Změnila se nějak startovní karta kvůli zraněním nebo jiným okolnostem, kromě tvého zápasu?

 Startovní listina se bohužel u dvou boxerů také měnila ohledně zranění. Jednou to bylo vyhozené koleno a podruhé zrušení kvůli nemoci. Druhý zápas profi je velký talent z našeho týmu, teprve 17letý Jakub Bejček, který vstupuje poprvé do profesionálního ringu. Tomu se také změnil soupeř a nyní má ostříleného Ladislava Mohlera. Bude to velmi zajímavý a tvrdý zápas. Pro Jakuba to bude při jeho úspěchu hodně rychlý vzestup v českém i světovém žebříčku. Za mě je na to přichystaný, a jdeme si pro výhru.

Na koho z ostatních boxerů na Padera Fight Night 5 se nejvíc těšíš?

Tak samozřejmě jak jsem říkal na Jakuba, ale je tam spousta jiných kluků, na který se moc těším. A nesmím zapomenout na Karolínu Štěpánovou, která má za sebou spoustu úspěchu na MS v BJJ, Thai Boxu mistryně ČR atd. Bude to divácky velmi zajímavé. Samozřejmě i jiné fighty. Diváci se mají opravdu na co těšit.

Tento galavečer tradičně celý organizuješ. Jak probíhají tvoje poslední přípravy před sobotní akcí? Jsi spokojený s tím, jak jde všechno podle plánu?

Ano organizuji. Naštěstí na to nejsem sám, protože bych se z toho p….. 🤣. Můj kolega Pavel Zástava a Jana Bohuslávková dělají hodně práce, aby vše bylo tak jak má být. Ze začátku šlo vše krásně podle plánu, ale samozřejmě nikdy není vše růžové a přijdou problémy. Ať organizačně nebo zranění a tak dále.

Ale díky všem sponzorům a lidem okolo mě nebudu ani jmenovat, protože je jich opravdu hodně, tak klapne doufám opět vše na jedničku. V neděli 6. 10. 2024 Vás všechny zvu do Sportovní haly Dolní Břežany na pátý ročník Padera Fight Night 5.

⚔️ Datum: 6. 10. 2024
🏟️ Místo: hala Dolní Břežany
⏰ Začátek: 17:00

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!