Rozhovory
0

Fabiana Bytyqi bude dnes v Berlíně obhajovat titul WBC

Zajímá vás, jakou Fabiana Bytyqi boxuje váhu, kolik do ní shazuje a kolikátá obhajoba světového titulu to dnes bude? To vše a mnohem víc se dozvíte v následujícím článku. Jak dlouho máš titul v držení? Mám ho od roku 2018. Kolikátá je to obhajoba? Je to moje pátá obhajoba. Obhajovala jsi někdy v zahraničí? Proč […]

Zajímá vás, jakou Fabiana Bytyqi boxuje váhu, kolik do ní shazuje a kolikátá obhajoba světového titulu to dnes bude? To vše a mnohem víc se dozvíte v následujícím článku.

Jak dlouho máš titul v držení?

Mám ho od roku 2018.

Kolikátá je to obhajoba?

Je to moje pátá obhajoba.

Obhajovala jsi někdy v zahraničí? Proč je to teď v Německu?

Obhajovala jsem jednou v Kosovu, to byla ale „neutrální“ půda. Německo proto, protože jsem podepsala opět smlouvu se svou prvotní stájí SES Boxing, vzali si mě zpět pod svá křídla a nabídli mi se ještě chvíli plnohodnotně živit tím, co miluju.

Který zápas byl zatím pro tebe nejtěžší?

Každý zápas je v něčem specifický, netroufám si říct ani nejtěžší, ale rozhodně i podle kvalit soupeřky můžu rovnou říct, že ten zítřejší očekávám i jako nejtěžší!

Jak probíhala příprava?

Byla skvělá, zvládla jsem tam ještě z kraje přípravy přihodit výšlapy v Tatrách, což mě krásně nakoplo do zbytku přípravy. Mám za sebou přes 100 sparingových kol, spousty silových tréninků se skvělým Davidem Richterem a pak spousty kol na lapách a boxerských tréninků s Lukym. V přípravě jsem nechala všechno, teď už si to jen v sobotu užít!

Jaké máš o své soupeřce informace?

Koukla jsem na pár videí, očekávám, že mě i vzhledem k výškovému rozdílu bude chtít tlačit, má nepříjemný zadní hák, který musím pohlídat. Já se naopak budu snažit využít délky svých horních končetin a udržet ji co nejdál od těla, ale jsem připravena se porvat i na blízko, taktiku budeme předpokládám několikrát během zápasu upravovat.

Kolik kilogramů jsi upravovala váhu?

Jinak byla držitelkou WBC světového šampiona o váhovou kategorii výš, takže čekám, že možná i silově na tom bude lépe, ale jsem připravena se s tím popasovat.

Kolik dokážeš doplnit mezi váhou a zápasem?

Dávala jsem dolů 12 kg, to už je taková moje klasika. Dříve to WBC hlídalo limitem 10% hmotnosti nabrat zpět, ale na minulém rules meetingu už se to neřešilo a dnes nám to taky nebylo řečeno, takže odhadem 5 kilo půjde nahoru  V tom jsem odjela většinu sparingů a cítím se tak nejlépe.

Jaká je přesná váha?

46.26kg (102lbs)

Na jak dlouho jsi podepsala smlouvu?

Mám roční kontrakt do listopadu a uvidíme, jak věci půjdou a jestli třeba dojde poté k jeho prodloužení.

Kdo kromě Lukáše bude s tebou v rohu?

Určitě cutman ze stáje SES a samozřejmě mladší bráška Sebastian, bez toho v rohu neboxuju.

Jak zvládáš chodit do práce a do toho se připravovat na tak důležitý turnaj?

Tím, že mě teď full time živí box, tak pracuji k tomu na částečné úvazky. Jeden si zachovávám v oboru, co jsem vystudovala- ergoterapii a druhý mám v Inovačním centru Ústeckého kraje, kde jsem momentálně jako Event manažer a pomáhám se správou sociálních sítí, takže to pro mě ani není práce, ale zábava a můj sport tam absolutně respektují a tolerují za což šíleně děkuji! Myslím si, že to krásně kloubím a vychází to moc pěkně.

Do kdy bys ráda profesionálně boxovala? Nebudeš už pak pomalu koukat po rodinném životě?

To je otázkou, mám pomyslnou hranici 30 let…ale nechávám to otevřené a uvidíme, kam se má kariéra bude ještě schopna ubrat. Ale po rodině samozřejmě jednou toužím.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!