Rozhovory
0

Před vstupem do profi si chci dát ještě pár zápasů, říká stříbrný medailista z mistrovství světa Lubomír Jelínek

Další významný úspěch dosáhl v českém amatérském MMA Lubomír Jelínek, když na mistrovství světa GAMMA v Thajsku získal ve střední váze stříbrnou medaili. Jak dlouho se věnuješ MMA a co tě k němu přivedlo? MMA se věnuji 8 let. Tehdy jsem si to šel jen vyzkoušet, ani jsem pořádně nevěděl, co to MMA je, ale […]

Další významný úspěch dosáhl v českém amatérském MMA Lubomír Jelínek, když na mistrovství světa GAMMA v Thajsku získal ve střední váze stříbrnou medaili.

Jak dlouho se věnuješ MMA a co tě k němu přivedlo?

MMA se věnuji 8 let. Tehdy jsem si to šel jen vyzkoušet, ani jsem pořádně nevěděl, co to MMA je, ale začalo mě to natolik bavit, že jsem u toho zůstal.

Jaká je tvá zápasová bilance?

Zápasová bilance je 8 výher (z toho 7 ukončení v prvním kole) a 4 prohry.

Kolik jsi měl na mistrovství světa zápasů, s kterými reprezentanty a mohl bys nám popsat průběhy zápasů?

Na mistrovství jsem měl celkově 4 zápasy:

  1. Soupeř z Austrálie: soupeř se mnou nechtěl vůbec boxovat, okamžitě přenášel souboj na zem velmi dobrými takedowny, kdy jsem se několikrát proletět vzduchem. Soupeře jsem první gilotinou protlačil skrz ring, ale zápas nebyl ukončen. Na druhou gilotinu jsem si zase počkal, soupeř mě zase hodil vzduchem, ale nepustil jsem a soupeře jsem na zemi utáhl v prvním kole.

  1. Soupeř z Francie: tento zápas byl velmi rychlý, proběhla menší výměna ran v postoji, poté do mě soupeř naběhl, ale zároveň si naběhl na gilotinu a uškrtil jsem soupeře opět v prvním kole.
  1. Soupeř z Pákistánu: tento soupeř byl těžký, měl silné rány, které mnou otřásli a hnali mě k rychlému ukončení. Po krátkém boxu a nahánění mi šel soupeř na takedown, kde jsem si chvíli hledal pozici a nakonec jsem chytil opět gilotinu a ukončil soupeře opět v prvním kole.

Po tomto zápasu jsem si odnesl oteklou pravou stranu tváře(monokl) a menší otřes mozku.

  1. Soupeř z Kyrgyzstánu: bohužel tento soupeř byl velmi zkušený a v plné síle. Já bohužel v plné síle nebyl a bylo to vidět na výsledku. Soupeř většinu času dominoval. V posledním kole mi soupeř udělal cut pod pravým okem. Rozhodčí nechal zápas pokračovat, soupeř toho využil a kopl mě přímo do oka. Tento úder už jsem neustál a zápas byl ukončen.

Co se ti přesně stalo?

Zranění je rozseknutí pod okem, nad okem a vedle oka, kde mám pár stehů.

Ještě k tomu mám zlomeninu oční kosti.

Uvažuješ o přestupu do profi?

Co se týče profi, tak bych chtěl zkusit ještě pár zápasů, abych si byl jistý pro profi zápasy.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!