Rozhovory
0

Internetovou platformu vystřídá televize: Kde a jak sledovat turnaj RFA 14?

Turnaj RFA 14 se nezadržitelně blíží a na rozdíl od předchozích turnajů organizace Real Fight Aréna budete moci sledovat galavečer zcela zdarma. Hlavní kartu totiž odvysílá stanice Dajto od 21:00. Představí se hvězdy domácí scény jako například Tomáš Možný, Lajos Papp, Václav Sivák, Josef Wittner, Matěj Kozubovský či Dominik Toporcer. Celý galavečer však začne už […]

Turnaj RFA 14 se nezadržitelně blíží a na rozdíl od předchozích turnajů organizace Real Fight Aréna budete moci sledovat galavečer zcela zdarma. Hlavní kartu totiž odvysílá stanice Dajto od 21:00. Představí se hvězdy domácí scény jako například Tomáš Možný, Lajos Papp, Václav Sivák, Josef Wittner, Matěj Kozubovský či Dominik Toporcer. Celý galavečer však začne už od 19:00, kdy se spustí vysílání na platformě Voyo. Kromě úvodních dvou amatérských zápasů uvidíte na Voyo i všechny zápasy prelims karty. Můžete se těšit na jména, jako jsou Matyas Viszlay, Markó Bakhit, David Martinik nebo Adam Neupauer.

shot by zetak | instagram.com/matuszetak

Nový šampion těžké váhy

Hlavní zápas RFA 14 přinese duel dvou elitních slovenských těžkých vah. Vítěz duelu Možný vs. Papp bude držitelem šampionského pásu ve váze do 120 kg. Neporažený bojovník z Komárna má aktuální skóre 4-0 a v rámci RFA se zatím ještě nepodíval do druhého kola. S Košičanem Možným ho čeká potenciálních 25 minut a po jeho posledních dvou výkonech není vůbec zápas na celých 5 kol vyloučen. Možný totiž prožil klinickou smrt s Kamilem Mindem a později i s Arkadiuszem Wrzosekem, kteří byli krůček od toho, aby košického rodáka ukončili. Místo toho Minda padl na konci 2. kola a s Wrzosekem téměř senzačně ve 3. kole otočil zápas.

Sivák, Wittner a Kozubovský zpět v kleci

Asi marně bychom hledali větší hvězdu na česko-slovenské postojářské scéně, než je Václav Sivák. Neporažený český reprezentant je aktuální šampionem RFA pod K1 pravidly do 66 kilogramů. Tentokrát ho však neuvidíme v titulovém zápase, ale kvalita jeho soupeře Němce Christophera Hoppa by si rozhodně zasloužila zápas vypsaný na 5 kol.

Josef Wittner má za sebou neúspěšné působení v Americe, kde se na něm negativně podepsalo náročné shazování. Tentokrát se rozhodl pro definitivní přestup do střední váhy, ve které zaznamenal jedinou kariérní porážku proti Filipu Tomczakovi, přičemž byl v tomto souboji velmi blízko k vítězství. Prešovský rodák si nyní změří síly s dalším Polákem Lukaszem Dziudziem.

shot by zetak | instagram.com/matuszetak

Český bojovník Matěj Kozubovský se vrací do boje po dlouhé přestávce. Ta byla způsobena různými zdravotními či osobními komplikacemi, ale hned po jeho návratu si vzal to největší jméno, jaké v tu chvíli mohl. Sebastián Fapšo byl ale nucen zápas odvolat, a tak se pro Kozubovského musela hledat náhrada. Ta se našla v podobě Maďara Csabu Tótha, který naposledy ztratil svou neporazitelnost s legendou Vladem Idrányim.

shot by matuszetak.com | instagram.com/matuszetak

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!