Rozhovory
0

Chci si naposledy projít celý zápasový proces, říká Láďa Kutil, který se na Heroes Gate rozloučí se svou kariérou

Na sobotním Heroes gate 28 uvidíme poslední zápasy borců, kteří se nesmazatelně zapsali do historie české bojové scény. Dojde tak k pomyslnému předání štafety nové mladé generaci. Jak se cítíš před tvým zápasem na Heroes Gate? Cítím se dobře. Mrzí mě trošku, že tam nebudou moji kluci, ale půjdu si to užít a těším se […]

Na sobotním Heroes gate 28 uvidíme poslední zápasy borců, kteří se nesmazatelně zapsali do historie české bojové scény. Dojde tak k pomyslnému předání štafety nové mladé generaci.

Jak se cítíš před tvým zápasem na Heroes Gate?

Cítím se dobře. Mrzí mě trošku, že tam nebudou moji kluci, ale půjdu si to užít a těším se na to.

 

Jak probíhala příprava na tento zápas?

Tak normálně jako klasicky. Trénoval jsem sám, už jsem si nevzal ani žádného trenéra. Je to zápas na čtyři kola a já jsem dříve boxoval 10 i 12 kolové zápasy. Tohle beru s nějakou nadsázkou, takže jsem si celou přípravu udělal sám.

Pořádat galavečer a zároveň na něm i zápasit je velmi náročné. Ty sis to naposledy zkusil v zápase s Lubošem Šudou. Proč ses rozhodl do toho jít znovu?

S Lubošem to byl zápas na úrovni, tohle beru jen jako takovou srandu. Ten tým je za tu dobu vycvičený: Pavel, Léňa, Ondrášek a prostě všichni okolo, kteří pomáhají. Takže si myslím, že to bude v pohodě. Rozhodl jsem se proto, že si tu kariéru chci nějak ukončit a chci to předat těm dětem.

 

Původně jsi zde měl zápasit i se svými syny. Jeden se však zranil, druhý onemocněl. Mrzí tě, že rozloučení nebude takové, jak sis vysnil nebo zkusíš ještě další zápas na jaře?

Mrzí mě to. Rozloučení ale každopádně proběhne v den zápasu, my si je potom pozveme do klece a tam se s nimi rozloučím. Určitě to bude ale poslední zápas.

Tento galavečer je koncipován jako generační, kde naše sportovní legendy budou předávat pomyslné žezlo mladým puškám. Koho zde uvidíme a musel jsi starší zápasníky dlouho přemlouvat k návratu do klece?

Oslovil jsem pár lidí, co vím, že ještě trénují. Pár lidí mi to odmítlo, ale Pepa Král, Luboš Vrňata, Tomáš Hron, tak ti to vzali hned. Ale Tomáš bude zápasit dát, takže toho do téhle party loučících jakoby neberu. Ti, co to přijali, tak v mých očí jsou to obrovský bojovníci a frajeři. Hlavně to není zápas, že my chceme být mistři světa, my si chceme jenom zaboxovat a projít si zase celý ten zápasový proces. Myslím si, že jsme na tom všichni tři stejně.

 

Koho zde ještě uvidíme?

Bude zde například Kelvin Soquessa, Vojta Khol, Pavel Touš ml., Václav Štěpán nebo Václav Žemla.

Oba kluci dělají MMA, není ti líto, že nepokračují v boxu jako ty?

Nevadí mi to. Dělají bojové sporty a vůbec jsem rád, že se tomu věnují naplno a jsem na ně pyšný. Jsem rád, ať dělají, co chtějí a ať se jim daří.

Trénujete i společně? Učí tě i zem?

Zem netrénujeme, oni na mě občas skočí a škrtí mě a já jim vždycky vyhrožuji, že je zmlátím pěstmi. Vždycky to dopadne, že se vzdají a přestaneme se prát (směje se)

Jaké máš plány po Heroes Gate?

Asi žádný plány, jedeme dál. Musím se starat o ty věci, které máme, o firmy, to musíme nějakou formou držet. Chci dodělat věci okolo fitka, máme nové projekty, chceme udělat sauny, wellness a děláme si nové bydlení s Léňou. Chci se dál věnovat dětem. Heroes Gate a další projekty ohledně dětí, oblastní kola MMA ligy, to vše budeme dělat dál.

 

Když se ohlédneš zpět na svou kariéru, jaké momenty považuješ za pro tebe nejvýznamnější?

Určitě nějaké úspěchy jsou. Vyhrané turnaje v amatérech, boxoval ve světě opravdu s nejlepšíma frajerama, co byli mistři světa, mistři Evropy, v profi potom medailisti z olympiády, ze světa a tohle beru jako takovou hrozně důležitou zkušenost. Potom určitě že jsem byl vysoko v žebříčku, když jsem vyhrál ten druhý IBF titul. Ten první byl evropský, druhý byl interkontinentální. Tím jsem skočil na světě na 15. místě a 7. místě v Evropě. To si myslím, že byl takový velký úspěch i v profi. Jinak tak celkově jak se nám daří ten život prožít, tak to beru jako největší úspěch, že mám dobrou rodinu, jsme spolu celý život s Léňou.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!