Rozhovory
0

Butenko se v sobotu na RFA opět utká s Bočáňem

Ukrajinský MMA bojovník Alexander Butenko se vrací zpět do boje. Po triumfu v EUROGOLD pyramidě na RFA 9 si dal půlroční přestávku a nyní ho uvidíme tuto sobotu na turnaji RFA 13 v Budapešti. Jeho soupeřem bude znovu František Bočáň, který udělá vše pro to, aby odčinil jejich čtvrtfinálový zápas v pyramidě. RFA 13 proběhne […]

Ukrajinský MMA bojovník Alexander Butenko se vrací zpět do boje. Po triumfu v EUROGOLD pyramidě na RFA 9 si dal půlroční přestávku a nyní ho uvidíme tuto sobotu na turnaji RFA 13 v Budapešti. Jeho soupeřem bude znovu František Bočáň, který udělá vše pro to, aby odčinil jejich čtvrtfinálový zápas v pyramidě. RFA 13 proběhne 25.listopadu a vstupenky na akci si můžete zakoupit v síti Ticketportal.

První zápas rozhodl wrestling

Butenko nastupoval do EUROGOLD pyramidy společně s Ronysem Torresem jako suverénně největší favorit. Do čtvrtfinále dostal za soupeře českou naději Františka Bočáňa, který mohl v souboji jen překvapit, a to se mu také podařilo. Přestože táhl za kratší konec, nepustil Butenka k ničemu nebezpečnému a v ani jednom momentě mu nehrozilo ukončení.

Bratranec legendy UFC Alekseia Oleinika však dominoval ve wrestlingu a kontrole na zemi. I když většinu času jen odležel na Bočáňovi, na vítězství mu to pohodlně stačilo. V semifinále to bylo už mnohem více na jednu bránu a ke konci 2. kola Butenko vytasil pekelnou zadní, kterou poslal Davida Kedžúcha k zemi.

Finále EUROGOLD pyramidy přineslo jeden z nejlepších zápasů během celé existence RFA. Bývalý UFC bojovník Ronys Torres a Alexander Butenko měli v té době za sebou už 2 zápasy během jednoho večera, ale oba zvolili sprint od první do poslední minuty zápasu. Zápas dospěl až do bodového rozhodnutí a i když jeden rozhodčí viděl vyhrát Torrese, zbylí dva korunovali nového krále Alexandra Butenka.

V čem bude odveta jiná?

První zápas Butenka s Bočánem byl v úvodním kole EUROGOLD pyramidy, byla tomu přizpůsobena i pravidla. Zakázané lokty, ale především o dvě minuty zkrácená kola udělali z jejich prvního zápasu diametrálně odlišný duel, než který uvidíme tuto sobotu. Butenko je právem považován za favorita, avšak Bočáňa v žádném případě nesmí podcenit. Český bojovník má na svém kontě skalp Stevena Krta, který se naposledy zaskvěl šokujícím vítězstvím nad legendou Petrem Monstrem Knížetem. Aby však uspěl i v tomto souboji, bude muset předvést životní výkon. Celý turnaj RFA 13 můžete sledovat tuto sobotu prostřednictvím platformy PPV.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!