Rozhovory
0

Gor Harutjunjan: Kryštof mi nebude chtít výhru jen tak darovat

Gor Harutjunjan zakončil loňský rok úspěšně, když dokázal na Noci Mistrů získat titul EUMS. Jeho první letošní zápas bude již tuto sobotu na Noci bojovníků v Dobříši a v souboji K1 ho bude čekat Kryštof Mareš. Jak dlouho se věnuješ bojovým sportům a co tě k nim přivedlo? Oficiálně jsem se tomu začal věnovat v 18 […]

Gor Harutjunjan zakončil loňský rok úspěšně, když dokázal na Noci Mistrů získat titul EUMS. Jeho první letošní zápas bude již tuto sobotu na Noci bojovníků v Dobříši a v souboji K1 ho bude čekat Kryštof Mareš.
Jak dlouho se věnuješ bojovým sportům a co tě k nim přivedlo?
Oficiálně jsem se tomu začal věnovat v 18 letech, kdy jsem se rozhodl vyměnit vodní pólo za něco více individuálnějšího. Možná i tím, že táta byl boxer, tak mě to táhlo k bojovým sportům. I když si s klukama občas zaplavu, bylo to dobré rozhodnutí a nelituju toho.

Kterými kluby jsi prošel a kteří trenéři tě vedli?
Tehdá toho moc nebylo, našel jsem na internetu SK Boxing na Hradčanský, kde jsem si vyzkoušel jeden trénink boxu a tam viděl rozvrh na kickbox, který jsem si chtěl taky vyzkoušet. Další trénink už jsem šel tedy tam a potkal jsem Tolju Hunanyana. Promluvil na mě arménsky a od té doby jsme spolu 🙂  Nyní už se známe 11 let a Tolju ani Juru bych nevyměnil.

Ve kterých stylech zápasíš a jaká je tvá celková zápasová bilance?
Nejčastěji je to K1, ta mi sedí nejvíc, ale mám i pár zápasů v thaiboxu. Celkem odzápaseno 47 zápasů/13 proher/2 remízy.

Co považuješ za svůj dosavadní největší úspěch a máš nějaký zápasový vzor?
Největší úspěch asi výhra turnaje WAKO 2017. Schází se tu výborní fighteři, kteří zápasí i v prestižních zahraničních soutěžích a je pak radost s nima poměřit síly. Když jsem začínal, líbil se mi styl Andyho Souwera a Masata.

Tuto sobotu tě na Noci bojovníků v Dobříši čeká zápas s Kryštofem Marešem. Co říkáš na svého soupeře?
Kryštofa moc neznám, viděl jsem jeden jeho zápas a z toho těžko něco usuzovat. Určitě je to tvrďák a nebude mi chtít výhru jen tak darovat.

Kde se připravuješ a jak jsi s přípravou spokojený?
Připravuju se pravidelně s Toljou v Tolja Gymu Praha a u sebe v Retro Gymu v Malešicích. Do přípravy jsem dal spoustu času a energie a věřím, že to ocení hlavně diváci.

Jaké jsou tvé sportovní plány do budoucna?
Na plánování moc nejsem, ale rád bych si vyzkoušel určitě i zápas v klasickém boxu. Láká mě to čím dál tím více 🙂
.
Prodejní místa vstupenek: Modrá Kočka – Sportovní hala – Školní 36, Trafika u Davida a Eureka Bar Dobříš – Mírové náměstí 70, Restaurace Na Prachandě – Pražská 469, X GYM PRAHA / adresa gymu Jonas Gym – V Dolině 3 – Praha 10. Vstupenky a VIP stoly lze také objednávat na mailu nbdobris@seznam.cz nebo na facebook https://www.facebook.com/NocBojovnikuDobris/
Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!