Rozhovory
0

Tomáš Peleška: Úroveň MMA stále roste

Na znojemské Gladork aréně se 3. dubna proti sobě postaví Tomáš Peleška a Ben Islami. Tomáš zápasí za MMA Milovice, ale vídáme ho často i v roli rozhodčího MMA. Jak dlouho se zajímáš o bojové sporty a jak jsi se k nim dostal? O bojové sporty se zajímám od cca 10-ti let, kdy jsem se postupně […]

Na znojemské Gladork aréně se 3. dubna proti sobě postaví Tomáš Peleška a Ben Islami. Tomáš zápasí za MMA Milovice, ale vídáme ho často i v roli rozhodčího MMA.

peleska5

Jak dlouho se zajímáš o bojové sporty a jak jsi se k nim dostal?

O bojové sporty se zajímám od cca 10-ti let, kdy jsem se postupně prokousával přes karate, taekwondo, judo, kick box, zápas až k thajskému boxu a japonskému jiu jitsu, které trénuju dodnes. Nápad začít trénovat byl jednoduchý, jako každej kluk jsem chtěl umět to, co ukazovali tehdejší akční hrdinové a hlavně se umět bránit. Největší vliv měl proto asi můj odchod na střední školu, kde jsem začal intenzivně trénovat a začali se dostavovat i první úspěchy.

Jaké sporty kromě MMA děláš a s jakých úspěchů jsi v nich dosáhl?

Kromě MMA se věnuju stále thajskému boxu pod vedením Honzy Vávry KTSO Praha a japonskému i brazilskému jiu jitsu, kde teď v Praze trenéra hledám. V thajském boxu se mi povedlo vyhrát několik galavečerů, amatérských zápasů a umístit se na prvním místě v amatérské tabulce do 91kg v roce 2008. V Jiu jitsu jsem se věnoval tzv. fighting jiu jitsu tedy s údery a kopy + boj na zemi, tady jsem také vyhrál několik turnajů, ale díky BJJ i MMA mi přijde, že je tento styl na ústupu. Proto se nyní snažím věnovat BJJ, které mi pomáhá rozvíjet další dovednosti.

peleska2

Závodíš za MMA Milovice, znamená to, že tvůj hlavní trenér je Václav Přibyl?

Vlastně ano, Vašík je můj trenér i kamarád, MMA Fighters Milovice jsme zakládali spolu. Před tím fungoval neoficiálně klub MMA Milovice. Nicméně současný klub již funguje jen pro závodníky a připravujeme jeho stěhování jinam.

Sám působíš jako trenér MMA v Praze, kde vedeš svou skupinu. Kde trénujete?

V Praze trénuji poměrně krátkou dobu a to především díky tomu, že jsem se přistěhoval z Milovic do Prahy kvůli práci a podmínkám pro trénování. Trénujeme v Areně Pavli Kladivové na Praze 10, kde se zároveň i silově připravuju na zápasy. Trénujeme druhý měsíc, ale už tam lidi chodí stabilně a věřím, že se jim tréninky líbí.

peleska4

Ve Znojmě tě čeká na Gladork aréně Ben Islami, který převážně zápasí v postoji. Vyhovuje ti jako striker?

Mě určitě ano, mám rád postoj a je fajn si zazápasit s někým kdo to má podobně 🙂 Ben je šikovnej fighter, takže si myslím, že by to mohl být hezký fight.

Jak jsi spokojen se svou přípravou?

Příprava probíhá tak nějak v pohodě, jsem v klidu a snažím se trénovat, co to jde. Hlavně díky sponzorům a to ACE Capital a Blackfalcon, se můžu připravovat i v super klubech MMA hlavně u Andrého Reinerdse a Dana Bartáka v Pentě.

peleska

Často jsi na MMA turnajích v roli rozhodčího, můžeš tak posuzovat kvalitu českých bojovníků. Myslíš, že má vzrůstající tendenci?

To jednoznačně! Je to vidět turnaj od turnaje a to i amatérských, že mi mnohdy přijde, že se profi od amatérských turnajů výrazně neliší. Co mě také překvapilo, je stále narůstající zájem nových lidí. Na lize, kterou pořádá asociace CSMMA a kde také rozhoduji, je za den vidět i 80 zápasů a mnohdy opravdu nádherných, je tedy vidět že úroveň českého MMA stále roste.

peleska1

http://www.arenapavlykladivove.cz/mma-tomas-peleska?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=MMA&utm_term=MMA-SD-lookalike1&utm_content=MMA-PS1

 

Foto zdroj fb Tomáš Peleška

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *