Rozhovory
0

Má taktika je všechno nebo nic

Na Bitvě roku Standu Sobotku (Monster Gym) čeká maďarský soupeř Robert Hanász, bývalý hráč maďarského týmu amerického fotbalu. Robert trénoval v Kempo MMA Association HU, účastnil se soutěží jako je MMA World cup Hungary, nebo National Association MMA.   Standa se dlouhá léta věnoval zápasu, později ho ale oslovilo MMA. Jsi několikanásobný účastník MČR ve […]

Na Bitvě roku Standu Sobotku (Monster Gym) čeká maďarský soupeř Robert Hanász, bývalý hráč maďarského týmu amerického fotbalu. Robert trénoval v Kempo MMA Association HU, účastnil se soutěží jako je MMA World cup Hungary, nebo National Association MMA.

11018306_794342617327301_7147841868932218431_n

 

Standa se dlouhá léta věnoval zápasu, později ho ale oslovilo MMA.

Jsi několikanásobný účastník MČR ve volným stylu, což je výborná průprava do klece. Jak jsi se k zápasu dostal?

K volnému stylu mě přivedl kamarád z Brna, který se tomu věnoval  a je sám několikanásobným vítězem v ČR za jednotlivce i družstva. Řekl jsem si tedy, že to zkusím, vždy jsem obdivoval Gustava Frištenského a jeho obrovskou sílu a ta vidina takového silového vypětí mě lákala. Oproti aikidu, boxu a kickboxu, kterému jsem se jen tak rekreačně věnoval, to pro mě byla nová výzva.

Co tě přivedlo k MMA a jak dlouho trénuješ?

K MMA mě přivedlo vybouření se. Ve volném stylu mi po čase už chyběla ta možnost rozdávat rány, v tomto mi připadal bohužel volný styl omezený. Ale i tak díky němu mám dobrou přípravu k boji na zemi, kterou jsem předtím neovládal a není pro mě tedy díky volnému stylu a předešlých sportech takový problém přizpůsobovat se boji jak v postoji, tak i na zemi. Proto jsem si před čtyřmi lety vybral MMA, protože je to tak komplexní sport, což mi nesmírně vyhovuje a hlavně mě to baví a naplňuje mě to.

11034374_795125027249060_2361453524588903991_o

Zatím ve svých fightech jsi bodové rozhodčí nepotřeboval, je to spíše náhoda, nebo máš taktiku všechno nebo nic?

Mám spíše taktiku všechno nebo nic  🙂

Trénuješ v Monster gymu v Brně u Petra Knížete. Jezdíš ještě někam na sparingy?

Snažil jsem se na tento zápas připravovat i v klubu v Jetsaam gym v Brně, dále jsem jezdil na sparingy k Lukašovi Wolfovi a na boxárnu Cejl.

Jak probíhá tvoje předzápasová příprava?

Předzápasová příprava spočívá v hlídání si stravy. Dále se snažím trénovat 2x denně – mé tréninky jsou jak silové, tak i vytrvalostní, soustředím se i na zdokonalování technik na zemi. Navíc si občas chodím ještě zaběhat. Jako součást přípravy beru i relaxaci, což spočívá v chození do sauny a dostatečném spánku potřebným pro regeneraci svalů.

bro1

Na Bitvě roku tě čeká bývalý maďarský hráč amerického fotbalu Robert Hanász, který má v amatérech 4-5-0 a v profi jeden zápas, který vyhrál. Viděl jsi nějaké jeho zápasy, nebo jdeš do oktagonu „na slepo“?

Viděl jsem pouze jeden jeho zápas, s přípravou a analýzou jeho boje mi pomáhá přímo Petr Kníže. Ale vyloženě nějakou přesnou taktiku připravenou nemám, vše se bude odvíjet dle situace v oktagonu.

bro

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *