Rozhovory
0

V 54 letech bojuje v kleci!

Prohrál v prvním kole zápasu s pozdějším finalistou pyramidy Pavlem Šustou na škrcení, přesto sklidil bouřlivý aplaus sálu pražské arény Pro7sport, kde se konalo první kolo Maxima pojišťovna ligy v MMA. Důvod byl prostý. Hornoslavkovák Rudolf Heger nastoupil ke své premiéře v oktagonu v 54 letech! „Ta klec pro mě byla velká výzva,“ prozrazuje. K […]

Prohrál v prvním kole zápasu s pozdějším finalistou pyramidy Pavlem Šustou na škrcení, přesto sklidil bouřlivý aplaus sálu pražské arény Pro7sport, kde se konalo první kolo Maxima pojišťovna ligy v MMA. Důvod byl prostý. Hornoslavkovák Rudolf Heger nastoupil ke své premiéře v oktagonu v 54 letech!

mmaliga

„Ta klec pro mě byla velká výzva,“ prozrazuje. K zápasení se dostal zajímavou cestou. V mládí hrál snad dvacet let fotbal. Jako „vysloužilec“ na půdě zvedal činky a bouchal do pytle. Ale nebylo to úplně ono. Pak si konečně našel to svoje. „Ve svých 51 letech jsem přivedl vnuka na kickbox, a už jsem tam zůstal. Pomalu jsem se začal zaměřovat na grappling, a to už byl krůček k vyzkoušení MMA,“ přibližuje šachťák z Horního Slavkova, zaměstnanec Sokolovské uhelné, který normálně „maká“ na rypadle. Bojové sporty ho chytly.

mmaliga-9

„Líbí se mi na nich atmosféra, to, že patřím do určité komunity, která mě bere, a neposledně i to šimrání v žaludku, když stoupnete na tatami,“ směje se. No bojové sporty, Rudovi Hegerovi se dostalo pod kůži hlavně MMA. „Dokud tělo vydrží, pokračuji, prostě jsem našel sport, který miluju!“ má jasno. V Praze si vyzkoušel poprvé zápas podle oficiálních pravidel MMA, ale jinak se zaměřuje hlavně na grappling, kde má v karlovarské lize za sebou několik turnajů. V tom hodlá také pokračovat. „Baví mě spíš grappling, k ´zemařům´ se zase vrátím. Budeme připravovat i naše mladíky, objedeme nějaké turnaje, posbíráme další zkušenosti,“ odtajňuje nejbližší plány. Pražský turnaj na něj udělal velký dojem. „Ke všem zápasníkům mám obrovský respekt. Když jsem je viděl v akci, musím před nimi smeknout,“ pokyvuje uznale. No a ultimátní zápasníci o jednu dvě generace mladší smekali zase před ním. „Je to borec,“ shodovali se všichni přítomní. Aby ne. Co velmi tvrdému sportu na hranici lidských možností říká v 54 letech tělo? „Už nemůžu jako ´mladíci´ po tréninku na disko, minimálně jeden den mám regeneraci. Na trénink se snažím přijít dřív kvůli protažení, po skončení hned tekutá výživa, celkově se snažím tělu odvděčit za to, že slouží. V posilovně už taky nejančím, nad vším víc přemýšlím,“ přibližuje. „Je to nezmar, má obrovskou sílu, pořád se snaží zlepšovat,“ říká na adresu Rudy Hegera kolega a trenér z domácího oddílu MMA Horní Slavkov Stanislav Švadlenka.

Zdeněk Plachý

Sokolovský deník

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *