Archiv
0

Jakub Stejskal:Klec mě pořád láká

Jakub „Háďa“ Stejskal se kolem bojových sportů začal motat před necelými osmi lety. Ve čtrnácti lety ho uchvátil thai box, po roce trénování začal s MMA (tehdy Freefight) a před rokem se zaměřil na BJJ. V oktagonu zatím nenašel pokořitele a má bilanci 7:0, na tatami ať při BJJ či grapplingu se mu také daří. […]

Jakub „Háďa“ Stejskal se kolem bojových sportů začal motat před necelými osmi lety. Ve čtrnácti lety ho uchvátil thai box, po roce trénování začal s MMA (tehdy Freefight) a před rokem se zaměřil na BJJ. V oktagonu zatím nenašel pokořitele a má bilanci 7:0, na tatami ať při BJJ či grapplingu se mu také daří. Stal se Mistrem ČR v BJJ a minulý víkend získal i titul Mistra ČR a SR v grapplingu ADCC. Na tomto turnaji se mu podařilo vyhrát i kategorii absolute, v které se mohli utkat finalisté všech kategorií.

 

_MG_1813

Jak se ti zápasilo?

Zápasilo se mi opravdu dobře. Myslím, že na to mělo velký vliv to, že jsem změnil způsob své kondiční přípravy. Další věc, o které si myslím, že na můj výkon měla velký vliv, byly návštěvy v jiných klubech, kde jsem měl skvělou příležitost se poprat se zkušenějšími zápasníky a zvyknout si na zápasové tempo.

Měl jsi velmi zkušené a těžké soupeře, nicméně jsi všechno vyhrál před limitem. Chodíš si pro submission i v BJJ, kde se boduje hned od začátku?

Body není to, co by pro mě bylo prioritou. Všechny zápasy se snažím soupeře z každé pozice co nejrychleji ukončit. O tom jiu-jitsu je a nemám rád takové to taktizování typu „budu po většinu boje v obraně a před koncem soupeře hodím, udržím pozici a vyhraju na body“. Ač to může mít svoje výhody, mě by to ani takhle nebavilo… a především proto to všichni děláme, že nás to baví, ne? 🙂

_MG_1821

Připravoval jsi se speciálně na ADCC, přeci jen ty pravidla jsou trošku jiná.

Pravidla ADCC mi vyhovují… Líbí se mi způsob bodování, které začíná až v druhé polovině zápasu a otevřený přístup k pákám na nohy, kterým jsem se více věnoval během tréninku.

Ty jsi vyhrál nejen svou kategorii, ale i absolute, kde mohli startovat pouze finalisti. Jak se ti zápasilo se soupeři z jiných vah?

Velmi mě překvapil soupeř v semifinále, kterým byl Ondřej Cetkovský (vítěz kategorie -76,9kg). Silově na tom byl lépe než já, i přesto že byl o dost lehčí a v ten den to byl můj nejtěžší zápas.

Finálový zápas také nebyl nijak jednoduchý, soupeř měl přehled, ale naštěstí to všechno nějak dopadlo 🙂

Dobře se ale umístili i ostatní kluci z Pretorianu. Pochlub se za ně.

Ti mi udělali největší radost… U nás to bereme tak, že vítězství jednoho je společným úspěchem, na kterém má každý podíl a přirozeně se z toho všichni radujeme. Bez nich bych si to nedokázal představit!

Michal Novák – 1. místo Junioři +70 kg

Aleš Hrubý – 2. místo Masters +87,9 kg

Daniel Kubelka – 2. místo Junioři -70 kg

Aleš Pícha – 3. místo Pokročilí -98,9 kg
S Frantou Smetánkou jste jezdili často na přípravu do Polska. Pokračujete v tom i teď?

Fanda navázal kontakt s polskými Pretoriany přibližně před 7-mi lety a od první návštěvy, kdy si obě strany hned padly do oka, jsme stále v kontaktu, pravidelně se navštěvujeme, jezdíme společně na tréninkové kempy, pořádáme semináře a turnaje.

_MG_1944

Liší se hodně trénování v Polsku od té v našich klubech?

Netroufám si posuzovat… Asi také hodně záleží na klubu, ale co mají všichni poláci společné, je nasazení na tréninku a nebojí se čelit výzvám. Myslím, že u nás to v takové míře není.

Jezdíte tam i na závody?

Určitě ano. Z letošního roku máme v klubu dokonce 2 tituly mistr Polska a jednou vicemistr! Aleš Hrubý vybojoval na MP v No-Gi zlatou medaili a stejně tak na ADCC v kategoriích masters. Tím druhým je náš šikovný grappler Michal Novák, který obsadil 2. místo na ADCC v kategorii juniorů.

 V MMA máš bilanci 7:0, kdy budeš mít další zápas?

Momentálně nic neplánuji, ale zároveň neříkám, že se do klece ještě nepodívám. Stále sleduji dění a láká  mě to… No uvidíme 🙂

Komu by jsi rád poděkoval?

Na závěr bych chtěl poděkovat sponzorovi, firmě PV Group, který mě a celý klub SK Pretorian podporuje. Bez něho bychom se neustále neposouvali vpřed takovým tempem, jakým se nám to daří. Dále chci poděkovat Pitbull West Coast CZ, Fit-Pro Czech a celému Pretorianu.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *